Ταχινόπιτα

Ταχινόπιτα

Prep Time 1 hour 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 2 hours
Course Breakfast
Cuisine Greek
Servings 8

Ingredients
  

Ζύμη

  • 650 gr αλεύρι γοχ
  • 3/4 φλ φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 της κούπας  νερό χλιαρό
  • 30 γρ. μαγιά ξηρή
  • 3  κ.σ ξύδι
  • 4  κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.γλ κ.γλ Αλάτι
  • 1/2 κ.γλ μαχλέπι
  • 1/2 κ.γλ κ.γλ κακουλέ
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο

Γέμιση για κάθε ταχινόπιτα

  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.γλ. Καστάνη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. Κανέλα

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε και 15 λεπτά να ενεργοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και εφόσον γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι σκεπάζουμε και βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι σε 8 μπαλάκια τα ανοίγουμε με ένα πλάστη και προσθέτουμε τη γέμιση κλείνουμε τη ζύμη κυλινδρικά.
  • Τυλίγουμε προς τα μέσα και κλείνουμε τη ζύμη όπως ένα σαλιγκάρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά 180 βαθμούς της αντιστάσεις.
  • Ή στο air fryer για 20 λεπτά.