Ταχινόπιτα
Ingredients
Ζύμη
- 650 gr αλεύρι γοχ
- 3/4 φλ φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 1/4 της κούπας νερό χλιαρό
- 30 γρ. μαγιά ξηρή
- 3 κ.σ ξύδι
- 4 κ.σ ζάχαρη
- 1 κ.γλ κ.γλ Αλάτι
- 1/2 κ.γλ μαχλέπι
- 1/2 κ.γλ κ.γλ κακουλέ
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
Γέμιση για κάθε ταχινόπιτα
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.γλ. Καστάνη ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. Κανέλα
Instructions
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε και 15 λεπτά να ενεργοποιηθούν.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και εφόσον γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι σκεπάζουμε και βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι σε 8 μπαλάκια τα ανοίγουμε με ένα πλάστη και προσθέτουμε τη γέμιση κλείνουμε τη ζύμη κυλινδρικά.
- Τυλίγουμε προς τα μέσα και κλείνουμε τη ζύμη όπως ένα σαλιγκάρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά 180 βαθμούς της αντιστάσεις.
- Ή στο air fryer για 20 λεπτά.