Tυρόπιτα με τορτίγιες
Ingredients
Για τη βάση
- 8 τορτίγιες
- 1 κούπα γάλα
- 2 αβγά
Για τη γέμιση
- 400 γρ κατσικίσιο τυρί
- 3 αβγά
- 2 κ σ γιαούρτι στραγγιστό
Για την επικάλυψη
- το μειγμα που περίσσεψε απ τη βάση
- 4 -5 κουταλιές αλεύρι
Για το ταψί
- 4-5 κσ ηλιέλαιο
- 1 κ.σ σουσάμι
- 1 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
Instructions
- Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα και τα αβγά και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση.
- Βουτάμε τις τορτίγιες μία-μία στο μείγμα.
- Τοποθετόυμε την πρώτη στη βάση του ταψιού.
- Τις επόμενες 5 τις περνάμε από το υγρό μείγμα και τις τοποθετούμε πάνω στα τοιχώματα του ταψιού ώστε να εξέχει η μισή τορτίγια απ' έξω.
- Παίρνουμε και βάζουμε άλλη μία ανοιχτή στη βάση.
- Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα, ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τη γέμιση στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Σκεπάζουμε από πάνω με μια βρεγμένη τορτίγια.
- Γυρίζουμε προς τα μέσα του ταψιού τις τορτίγιες που εξέχουν.
- Στο υγρό που περίσσεψε από τη βάση ρίχνουμε 5 κουταλιές αλεύρι ανακατεύουμε και αδειάζουμε το χυλό πάνω από την πίτα.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45' μέχρι να ροδίσει πάνω-κάτω.
- Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και κόβουμε.