Ανοιχτό γαλακτομπούρεκο με σφολιάτα

Ingredients

Για τη βάση
 1 Φύλλο σφολιάτα ΙΟΝΙΚΗ ΖΥΜΗ
 Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Για την κρέμα
 ½ kg Γάλα φρέσκο
  Κούπας ζάχαρη
 5 Σταγόνες άρωμα βανίλιας
 1 κ.γ σκόνη πορτοκαλιού 4G
  Κούπας σιμιγδάλι ψιλό
 3 Κουτάλια σούπας βούτυρο
 2 Αυγά
 Φασόλι Tonga
 Σιρόπι Αγαύης

Directions

Για τη Βάση
1

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους

2

Απλώνουμε μέσα στη φόρμα τη σφολιάτα φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.

3

Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και την ψήνουμε μόνη της για 10 λεπτά.

4

Την αφήνουμε να κρυώσει

Για την κρέμα
5

Ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη (εκτός από 2 κουτ. σούπας ζάχαρη που κρατάμε στην άκρη), τη βανίλια, το ξύσμα και το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά.

6

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

7

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.

8

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τις 2 κουτ. σούπας ζάχαρη που κρατήσαμε μέχρι να αφρατέψουν.

9

Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα και έντονα για να μην κόψουν. Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα με τη σφολιάτα.

10

Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Επιπλέον
11

Περιχύστε με σιρόπι αγαύης

12

Ξύστε με το φασόλι Tonga για άρωμα

Notes

Ανοιχτό γαλακτομπούρεκο με σφολιάτα