Ingredients
Directions
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους
Απλώνουμε μέσα στη φόρμα τη σφολιάτα φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.
Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και την ψήνουμε μόνη της για 10 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει
Ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη (εκτός από 2 κουτ. σούπας ζάχαρη που κρατάμε στην άκρη), τη βανίλια, το ξύσμα και το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τις 2 κουτ. σούπας ζάχαρη που κρατήσαμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα και έντονα για να μην κόψουν. Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα με τη σφολιάτα.
Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Περιχύστε με σιρόπι αγαύης
Ξύστε με το φασόλι Tonga για άρωμα
Leave a Reply