Κέικ Πορτοκαλιού

AuthorSeminaCategory
Yields2 Servings
ΥΛΙΚΑ
 4 αυγά
 1 μαργαρίνη
 5 σταγόνες βανίλια STEVIA PARANA
 400 - 500 gr αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
 1 κ.γλ μπέικιν παουντερ (για κάθε κούπα αλεύρι)
 2 ποτήρια ζάχαρη (3/4 στο καθένα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αφρατεύουμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να γίνει λευκό.

2

Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τις σταγόνες βανίλιας.

3

Συμπληρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ελαφρά.

4

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.

5

Χωρίζουμε 3 κ.σ από την ζύμη και βάζουμε το κακάο και αναμειγνύουμε.

6

Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ καλά αλευροβουτυρωμένη.

7

Προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 165 βαθμούς για 55 λεπτα στον αέρα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 4 αυγά
 1 μαργαρίνη
 5 σταγόνες βανίλια STEVIA PARANA
 400 - 500 gr αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
 1 κ.γλ μπέικιν παουντερ (για κάθε κούπα αλεύρι)
 2 ποτήρια ζάχαρη (3/4 στο καθένα)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αφρατεύουμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να γίνει λευκό.

2

Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τις σταγόνες βανίλιας.

3

Συμπληρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ελαφρά.

4

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.

5

Χωρίζουμε 3 κ.σ από την ζύμη και βάζουμε το κακάο και αναμειγνύουμε.

6

Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ καλά αλευροβουτυρωμένη.

7

Προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 165 βαθμούς για 55 λεπτα στον αέρα.

Notes

Κέικ Πορτοκαλιού