Κρέπες με κοτοτηγανιά

Κρέπες με κοτοτηγανιά

Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour
Course Appetizer, Main Course, Snack
Cuisine Greek
Servings 6

Ingredients
  

Για τις κρέπες

  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1/3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Για την κοτοτηγανιά

  • 400 γρ κοτοτηγανιά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ή πράσινη
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 χυμό λεμόνι

Για το στήσιμο

  • Κεφαλογραβιέρα
  • Γκούντα
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος

Instructions
 

Για τις κρέπες

  • Ρίχνουμε όλα τα τελικά μέσα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Αφήνουμε 30 λεπτά το μείγμα στο ψυγείο καλυμμένο με μία μεμβράνη.
  • Σε ένα τηγάνι καλά βουρυτωμένο.
  • Ρίχνουμε 1 & 1/2 κουτάλα της σούπας.
  • Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.

Για τη κοτοτηγανιά

  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και την κοτοτηγανιά
  • Σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι το αλάτι & το πιπέρι.
  • Εφόσον ασπρίσει και το κρεμμύδι προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός της κρέμας γάλακτος και στο τέλος του χυμό λεμόνι
  • Μόλις απορροφηθούν τα υγρά τελειώνουμε ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος

Για το στήσιμό

  • Προσθέτουμε 1 &1/2 κουταλιά της σούπας γέμιση στην άκρη
  • Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού γκούντα και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Σε ένα πολύ καλό λαδωμένο πυρέξ προσθέτουμε το ρολά.
  • Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 25 λεπτά στους 200⁰.
Keyword κρεπες
 - 
English
 - 
en
Estonian
 - 
et
French
 - 
fr
German
 - 
de
Greek
 - 
el
Italian
 - 
it
Japanese
 - 
ja
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Swedish
 - 
sv