Κρέπες με κοτοτηγανιά
Ingredients
Για τις κρέπες
- 1 κούπα γάλα
- 1 κούπα αλεύρι
- 2 αυγά
- 1/3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Για την κοτοτηγανιά
- 400 γρ κοτοτηγανιά
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ή πράσινη
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- Ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Σκόνη μουστάρδας
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 χυμό λεμόνι
Για το στήσιμο
- Κεφαλογραβιέρα
- Γκούντα
- 300 γρ κρέμα γάλακτος
Instructions
Για τις κρέπες
- Ρίχνουμε όλα τα τελικά μέσα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Αφήνουμε 30 λεπτά το μείγμα στο ψυγείο καλυμμένο με μία μεμβράνη.
- Σε ένα τηγάνι καλά βουρυτωμένο.
- Ρίχνουμε 1 & 1/2 κουτάλα της σούπας.
- Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
Για τη κοτοτηγανιά
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και την κοτοτηγανιά
- Σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι το αλάτι & το πιπέρι.
- Εφόσον ασπρίσει και το κρεμμύδι προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός της κρέμας γάλακτος και στο τέλος του χυμό λεμόνι
- Μόλις απορροφηθούν τα υγρά τελειώνουμε ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος
Για το στήσιμό
- Προσθέτουμε 1 &1/2 κουταλιά της σούπας γέμιση στην άκρη
- Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού γκούντα και τυλίγουμε σε ρολό.
- Σε ένα πολύ καλό λαδωμένο πυρέξ προσθέτουμε το ρολά.
- Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 25 λεπτά στους 200⁰.
Leave a Reply