Κοτόπιτα
Ingredients
Για τα φύλλα
- 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα
- 1/2 φλ ελαιόλαδο για τα φύλλα
Για τη γέμιση
- 400 γρ. κοτόπουλο στήθος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 καρότα
- 1 πρασινη πιπερια
- 1 κόκκινη πίπερια
- 200 γρ. γκούντα
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπερι
Instructions
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και αλατοπιπερώνουμε.
- Σοτάρουμε μέχρι να μαραθόυν.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
- Αφηνουμε να κρυωσει.
- Χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι και το προσθέτουμε στη γέμιση.
- Προσθέτουμε και γκουντα και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί.
- Στρώνουμε το καθέ χωριάτικο φύλλο και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο
- Στρώνουμε το επόμενο σταυρωτά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει με τα μισά φύλλα με τις άκρες να προεξέχουν.
- Αδειάζουμε όλη την γέμιση.
- Καλύπτουμε την πίτα με τα υπολοιπα φύλλα σταυρωτά (λαδώνουμε ενδίαμεσα )με τις άκρες να προεξέχουν.
- Τυλίγουμε προς στα μέσα όλες τις άκρες μαζί και λαδώνουμε.
- Χαράζουμε τη πίτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για μέχρι να ροδίσει.