Κοτόπιτα

 

Κοτόπιτα

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Servings 8

Ingredients
  

Για τα φύλλα

  • 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο για τα φύλλα

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 1 πρασινη πιπερια
  • 1 κόκκινη πίπερια
  • 200 γρ. γκούντα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπερι

Instructions
 

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σοτάρουμε μέχρι να μαραθόυν.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
  • Αφηνουμε να κρυωσει.
  • Χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι και το προσθέτουμε στη γέμιση.
  • Προσθέτουμε και γκουντα και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί.
  • Στρώνουμε το καθέ χωριάτικο φύλλο και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο
  • Στρώνουμε το επόμενο σταυρωτά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει
    με τα μισά φύλλα με τις άκρες να προεξέχουν.
  • Αδειάζουμε όλη την γέμιση.
  • Καλύπτουμε την πίτα με τα υπολοιπα φύλλα σταυρωτά
    (λαδώνουμε ενδίαμεσα )με τις άκρες να προεξέχουν.
  • Τυλίγουμε προς στα μέσα όλες τις άκρες μαζί και λαδώνουμε.
  • Χαράζουμε τη πίτα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για μέχρι να ροδίσει.