Κέικ καρότου (Carrot cake)

Κέικ καρότου (Carrot cake)

Prep Time 10 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course Breakfast, Dessert
Cuisine American, Greek
Servings 10

Ingredients
  

Για το κέικ

  • 6 αυγά
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 300 γρ λευκή ζάχαρη
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ σόδα
  • 2 κ.γλ κ.γλ κανέλα
  • 250 gr καρότα περασμένα από τρίφτη

Για το γλασο

  • 397 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 2 κ.γλ βούτυρο

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη και το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνουν μία κρέμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το μπέικιν την σόδα και την κανέλα.
  • Προσθέτουμε 3 αυγά το αλεύρι , ανακατεύουμε για λίγο και βάζουμε τα υπολοιπα αυγά και το αλεύρι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση που έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά στις αντιστασεις.
  • Σε ενα κατσαρολακι ρίχνουμε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο μόλις λιώσουν αποσύρουμε απο τη φωτια και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ξεφορμάρουμε το κέικ και απλώνουμε το γλάσο.
Keyword carrot cake, καρότο, κεικ
Share via
Copy link