Κέικ καρότου (Carrot cake)
Ingredients
Για το κέικ
- 6 αυγά
- 200 ml ηλιέλαιο
- 300 γρ λευκή ζάχαρη
- 100 γρ καστανή ζάχαρη
- 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 10 γρ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ σόδα
- 2 κ.γλ κ.γλ κανέλα
- 250 gr καρότα περασμένα από τρίφτη
Για το γλασο
- 397 ml ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ κουβερτούρα
- 2 κ.γλ βούτυρο
Instructions
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη και το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνουν μία κρέμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το μπέικιν την σόδα και την κανέλα.
- Προσθέτουμε 3 αυγά το αλεύρι , ανακατεύουμε για λίγο και βάζουμε τα υπολοιπα αυγά και το αλεύρι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στο τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση που έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά στις αντιστασεις.
- Σε ενα κατσαρολακι ρίχνουμε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο μόλις λιώσουν αποσύρουμε απο τη φωτια και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ξεφορμάρουμε το κέικ και απλώνουμε το γλάσο.
Leave a Reply