Χριστουγεννιάτικo κέικ
Ingredients
Για τη ζύμη
- 226 γρ βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 5 σταγόνες βανίλια STEVIA PARANA
- 2 αυγά
- 1 κουπα καρύδια αλευρομένα
- 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ Μύλοι Γρεβενών Γιαννακόπουλος
- 1/2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
Για την σοκολατένια βουτυρόκρεμα
- 113 γρ μαργαρίνη
- 1/4 κούπα ζάχαρη άχνη
- 5 σταγόνες βανίλια STEVIA PARANA
- 2 κ.σ γάλα
- 1/2 κούπα κακάο σκούρο
Instructions
Για τη ζύμη
- Ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στην κουζινομηχανή μαζί με τη ζάχαρη έχουμε τοποθετήσει το σύρμα χτυπάμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακαάο
- Ρίχνουμε το κοσκινισμένο και το αλεύρι
- Τοποθετούμε το φτερό και αφήνουμε να χτυπηθεί για να γίνει η ζύμη
- Για περίπου 5 λεπτά θα το βάλουμε σε δυνατή ταχύτητα
- Μέσα σε ένα πυρέξ τοποθετούμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε όλο το μείγμα και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα τους 180° μέχρι να έχει την αίσθηση του κέικ αν αν θέλετε να έχει την αίσθησηότετου μπράουνι μπορείτε να ψήσετε λιγότερο ρο
Για την σοκολατένια βουτυρόκρεμα
- Μέσα στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά.
- Με το σύρμα χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει μία βουτυρόκρεμα.
- Μόλις βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα στα απο πανω
- Με ένα πιρούνι κάνουμε πάνω σχέδια για να έχει την αίσθηση του κορμού.
Leave a Reply