Χριστουγεννιάτικο κέικ

Χριστουγεννιάτικo κέικ

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course Dessert
Cuisine American, Greek
Servings 6

Ingredients
  

Για τη ζύμη 

  • 226 γρ  βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 5 σταγόνες βανίλια STEVIA PARANA 
  • 2  αυγά
  • 1 κουπα καρύδια αλευρομένα
  • 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ Μύλοι Γρεβενών Γιαννακόπουλος
  • 1/2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ

 Για την σοκολατένια βουτυρόκρεμα

  • 113  γρ μαργαρίνη
  • 1/4 κούπα  ζάχαρη άχνη
  •  5 σταγόνες βανίλια STEVIA PARANA 
  • 2 κ.σ γάλα
  • 1/2 κούπα   κακάο σκούρο

Instructions
 

Για τη ζύμη 

  • Ρίχνουμε το βούτυρο μέσα στην κουζινομηχανή μαζί με τη ζάχαρη έχουμε τοποθετήσει το σύρμα χτυπάμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακαάο
  • Ρίχνουμε το κοσκινισμένο και το αλεύρι
  • Τοποθετούμε το φτερό και αφήνουμε να χτυπηθεί για να γίνει η ζύμη 
  • Για περίπου 5 λεπτά θα το βάλουμε σε δυνατή ταχύτητα 
  •  Μέσα σε ένα πυρέξ τοποθετούμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε όλο το μείγμα και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα τους 180° μέχρι να έχει την αίσθηση του κέικ αν αν θέλετε να έχει την αίσθησηότετου μπράουνι μπορείτε να ψήσετε λιγότερο  ρο  

Για την σοκολατένια βουτυρόκρεμα

  • Μέσα στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά.
  • Με το σύρμα χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει μία βουτυρόκρεμα.
  • Μόλις βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα στα απο πανω 
  • Με ένα πιρούνι κάνουμε πάνω σχέδια  για να έχει την αίσθηση του κορμού.
Share via
Copy link