Βάφλες Χριστουγεννιάτικο Δέντρο
Ingredients
- 200 γρ. αριάνι
- 55 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- 1 βανιλίνη
- 105 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
- ½ κουτ. γ μαγειρική σόδα
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 & ½ γλ πράσινο ζαχαροπλαστικής (ή κιτρινο αναμειγμένο με μπλέ)
Instructions
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα χειρός το αυγό, το αριάνι, το λιωμένο βούτυρο και τις βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας έως ότου γίνει ένας πηχτός χυλός
- Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο.
- Ψήνουμε τις βάφλες 5-6 λεπτά.
Leave a Reply