Τα δύο βασικά υλικά των ζυμαρικών είναι σιμιγδάλι σκληρού σίτου και νερό.Σε κάποια ζυμαρικά όπως οι ταλιατέλες ή οι χυλοπίτες μπορεί να προστεθούν γάλα και αυγά.
Πως μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε τα καλά (λευκά) ζυμαρικά:
•Πρέπει η όψη να είναι φωτεινή χωρίς σκασίματα και ξανθό χρώμα. Η σκούρη απόχρωση μπορεί να προδίδει ότι περιέχουν μαλακό σίτο ή την βίαιη αποξήρανση τους.
•Όσο περισσότερος αφρός παράγεται κατά τον βρασμό τότε το ζυμαρικό είναι χαμηλής ποιότητας.Αν έχει φυσαλίδες αέρα είναι απόλυτα φυσιολογικό.
•Αν σουρώσετε τα ζυμαρικά και το νερό είναι υπερβολικά θαμπό τότε είναι κακής ποιότητας η ζύμη και το άμυλο έλιωσε κατά τον βρασμό.
Leave a Reply