Αφράτο κέικ πορτοκάλι
Ingredients
- 4 Αυγά Αγρόκτημα Κερκίνης
- 1 Μαργαρίνη (το μικρό κουτί)
- 5 Σταγόνες άρωμα βανίλιας Stevia Parana
- 400-500 γρ Αλέυρι Μύλοι Γρεβενών Γιαννακόπουλος
- 1 κ.γλ Μπέικιν (για κάθε κούπα αλεύρι)
- 2 ποτήρια Ζάχαρη (3/4 στον καθένα)
- 1 ποτήρι Χυμό πορτοκάλι (φρεσκοστυμμένο)
- Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
- 3 κ.σ Κακάο
Instructions
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το χυμό πορτοκάλι.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες βανίλια και το αλεύρι αργά αργά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα και το μπέικιν.
- Ξεχωρίζουμε σε ένα μικρό μπολάκι λίγο από το μείγμα τρεις κουταλιές της σούπας και προσθέτουμε το κακάο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ.
- Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το μείγμα με το κακάο.
- Προαιρετικά προσθέτουμε λίγες σταγόνες σοκολάτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς 60 λεπτά.
Leave a Reply