Αφράτο κέικ πορτοκάλι

Αφράτο κέικ πορτοκάλι

Materials

  • 4 Αυγά Αγρόκτημα Κερκίνης
  • 1 Μαργαρίνη (το μικρό κουτί)
  • 5 Σταγόνες άρωμα βανίλιας Stevia Parana
  • 400-500 γρ Αλέυρι Μύλοι Γρεβενών Γιαννακόπουλος
  • 1 κ.γλ Μπέικιν (για κάθε κούπα αλεύρι)
  • 2 ποτήρια Ζάχαρη (3/4 στον καθένα)
  • 1 ποτήρι Χυμό πορτοκάλι  (φρεσκοστυμμένο)
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • 3 κ.σ Κακάο

Instructions

  • Χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το χυμό πορτοκάλι.
  • Προσθέτουμε τις σταγόνες βανίλια και το αλεύρι αργά αργά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα και το μπέικιν.
  • Ξεχωρίζουμε σε ένα μικρό μπολάκι λίγο από το μείγμα τρεις κουταλιές της σούπας και προσθέτουμε το κακάο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ.
  • Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το μείγμα με το κακάο.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε λίγες σταγόνες σοκολάτα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς 60 λεπτά.
 - 
English
 - 
en
Greek
 - 
el