Ζουμερα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη
Ingredients
Για την ζύμη
- 1 & 3/4 φλ. Αλεύρι Ντίνκελ Stevia Parana
- 1/2 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. Γαρύφαλλο
- 1& 1/2 κ.γλ Κανέλα
- 1/4 φλ. Ηλιέλαιο Γιαχανάς
- 1/4 φλ. Ελαιόλαδο Καρπέα
- 2 κ.γλ. κοφτό Σόδα μαγειρική
- 2 κ.σ. Κονιάκ
- 1/4 φλ. Χυμός από φρέσκο πορτοκάλι
- 1 κ.σ. Κρυσταλλική Stevia Parana
- Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
Για το σιρόπι
- 150 γρ Μέλι Ανθέων Γραμποβας
- 100 γρ Νερό
- 1 Πορτοκάλι ακέρωτο
- 1 stick Κανέλα
- Χυμό απο 1/2 πορτοκάλι
Instructions
Για το σιρόπι
- Βάζουμε προσθέτουμε το νερό, με το πορτοκαλί και τα stick κανέλας.
- Βάζουμε να βράσει για 4 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Για την ζύμη
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
- Σε ένα άλλο μπολ έχουμε ρίξει το ελαιόλαδο, τη στέβια,το κονιάκ, τη κανέλα και προσθέτουμε και το γαρύφαλλο.
- Βάζουμε πάνω στη ζυγαριά το μείγμα μας για να προσθέσουμε το ηλιέλαιο.
- Ρίχνουμε τη σόδα φαγητού μέσα στο ποτήρι με το φρέσκο χυμό.
- Ρίχνουμε μέσα στο υπόλοιπο μείγμα το χυμό.
- Προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι το ξύσμα.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέσα στο υγρό μείγμα.
- Ουσιαστικά αφήνουμε το αλεύρι να απορροφηθεί από το υπόλοιπο μείγμα.
- Δεν το δουλεύετε δεν είναι ψωμί δεν είναι ζύμη η όποια θέλει πάτημα.
- Αγκαλιάζετε τη ζύμη όσο πιο γλυκά μπορείτε.
- Πλάθουμε σε μέγεθος καρυδιού σε μικρούς ρόμβου με απαλές άκρες.
- Τρυπάμε με ένα πηρούνι από πάνω με αυτό το τρόπο βοηθάμε μετά και το σιρόπι να εισχωρήσει στα μελομακάρονα.
- Ψήνουμε 25 λεπτά στους 160°C.
- Ρίχνουμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι και αφήνουμε 5 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.
- Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι
Leave a Reply