Κέικ με λευκο γλάσο
Equipment
- 1 Φόρμα σιλικόνης Τριαντάφυλλο στρογγυλή 23 εκ.
- Μίξερ χειρός HM9109KB-CE
Ingredients
Για τη ζύμη
- 200 γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ
- 150 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 65 γρ Ηλιανθέλαιο Γιαχανάς
- 60 γρ λιωμένη μαργαρίνη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 75 γρ χυμό πορτοκάλι
- 10 γρ μπέικεν πάουντερ
- 50 γρ τρούφα σοκολάτας
Για το γλάσο
- 150 γρ λευκή κουβερτούρα
- 200 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
- 1 κ.γ ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ
Instructions
Για τη ζύμη
- Προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με το ηλιέλαιο , το λιωμένη μαργαρίνη ,την ζάχαρη το ξύσμα πορτοκαλιού , τον χυμό πορτοκάλι και χτυπάμε με το μίξερ.
- Προσθέτουμε τα αυγά
- Ρίχνουμε το αλεύρι γ.ο.χ , το μπέικεν πάουντερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας μέσα στο μείγμα
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα (αν δεν ειναι φόρμα σιλικόνης αλευροβουτυρώνουμε πολύ καλά)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60-70 λεπτά στους 170 c.
Για το γλάσο
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα.
- Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη κουβερτουρα και στο τέλος το αλεύρι.
Υπέροχο το έφτιαξα δεν έμεινε ούτε ψύχουλο 🙂