Κέικ σοκολάτα της μαμάς
Ingredients
Για το κέικ
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 400 γρ ζάχαρη
- 50 γρ κακάο
- 1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ σόδα μαγειρική
- 2 βανίλιες
- 4 αυγά
- 215 ml γάλα
- 130 γρ μαργαρίνη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το γλάσο
- 150 γρ κουβερτούρα που λιώνει
- 1 φλ άχνη ζάχαρη
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κ.σ γάλα
- 2 κ.σ βούτυρο
- 2 κ.σ κονιάκ
Instructions
Για το κέικ
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ σε ένα μπολ και χτυπάμε για 4 λεπτά μέχρι να αφρατεψουν
- Άλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 με 55 λεπτά στους 180° στις αντιστάσεις.
Για το γλασο
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα ,το κονιάκ και τον κρόκο αυγού.
- Δουλεύουμε πολύ καλά ώστε ομογενοποιηθούν όλα μαζί.
- Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το γλασο πάνω στο κέικ και το απλώνουμε παντού
- Πασπαλίζουμε με σοκολατένια τρούφα.
Leave a Reply