Κέικ σοκολάτα της μαμάς

Κέικ σοκολάτα της μαμάς

Prep Time 5 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour
Course Breakfast, Dessert
Cuisine Greek
Servings 10

Ingredients
  

Για το κέικ

  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ κακάο
  • 1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ σόδα μαγειρική
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 215 ml γάλα
  • 130 γρ μαργαρίνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο

  • 150 γρ κουβερτούρα που λιώνει
  • 1 φλ άχνη ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ.σ γάλα
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ κονιάκ

Instructions
 

Για το κέικ

  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κέικ σε ένα μπολ και χτυπάμε για 4 λεπτά μέχρι να αφρατεψουν
  • Άλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 με 55 λεπτά στους 180° στις αντιστάσεις.

Για το γλασο

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα ,το κονιάκ και τον κρόκο αυγού.
  • Δουλεύουμε πολύ καλά ώστε ομογενοποιηθούν όλα μαζί.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το γλασο πάνω στο κέικ και το απλώνουμε παντού
  • Πασπαλίζουμε με σοκολατένια τρούφα.
Share via
Copy link