Κλασσικά soft cookies
Equipment
- Κουζινομηχανή 6336C | Gruppe – Μικροσυσκευές
Ingredients
- 1 κούπα ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
- ½ κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- ½ κ.γλ μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γλ σόδα
- 180 γρ ζάχαρη μαύρη μαλακή
- ¼ κ.γλ. αλάτι
- 5 σταγόνες άρωμα βανίλια ή 1 φακελάκι
- 250 γρ. σταγόνες κουβερτούρα
Instructions
- Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τo αυγό και χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε τη βανίλια.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
- Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα .
- Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.
Leave a Reply