Κλασσικά soft cookies

Κλασσικά soft cookies

Prep Time15 mins
Active Time10 mins
Total Time25 mins
Course: Breakfast, Dessert
Cuisine: American, Greek

Equipment

  • Κουζινομηχανή 6336C | Gruppe – Μικροσυσκευές

Materials

  • 1 κούπα ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
  • ½ κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γλ σόδα
  • 180 γρ ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • ¼ κ.γλ.  αλάτι
  • 5 σταγόνες άρωμα βανίλια ή 1 φακελάκι
  • 250   γρ. σταγόνες κουβερτούρα

Instructions

  • Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τo αυγό και χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί.
  • Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  • Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα .
  • Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.
 - 
English
 - 
en
Greek
 - 
el