Μεθυσμένα

Prep Time15 mins
Active Time40 mins
Total Time45 mins

Materials

Για τη ζύμη 

  • 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι   μπύρα 
  • 1 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι όσο πάρει

Για τη γέμιση 

  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας 
  • Καρύδια 

Για το σιρόπι 

  • 2 ποτήρια  νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη 

Instructions

Για το σιρόπι 

  • Βράζουμε το σιροπι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη μέσα στο νερό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να για να το περιχύσουμε στα ζεστα μεθυσμένα.

Για τη γέμιση 

  • Αναμιγνύουμε τη μαρμελάδα με το καρύδι σε όποια αναλογία επιθυμούμε αλλά το μείγμα να είναι σφιχτό.

Για τη ζύμη 

  • Αναμιγνύουμε τη μπύρα με το καλαμποκέλαιο.
  • Έπειτα προσθέτουμε τη βανίλια και το μπέικιν μέσα στο αλεύρι.
  • Τελος ενώνουμε τα στερεά με τα υγρά  υλικά.
  • Ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη.
  • Η ζύμη να είναι μέτρια ούτε σφιχτή ούτε τελείως μαλακή.
  • Χωρίζουμε σε μικρά μπαλακια.
  • Προσθέτουμε 1 κ.γλ απ τη γέμιση.
  • Κλείνουμε σε πουγκάκια και μετα σε μπαλάκια προσέχοντας να μη προεξέχει η γέμιση.
  • Τοποθετούμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
  • Ψήνουμε στους 180 στον αέρα μέχρι να ροδίσουν πάνω και κάτω.
  • Περιχύνουμε με το σιρόπι και μόλις τραβήξουν τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο. 
 - 
English
 - 
en
Greek
 - 
el