Μεθυσμένα
Ingredients
Για τη ζύμη
- 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι μπύρα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι όσο πάρει
Για τη γέμιση
- Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- Καρύδια
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
Instructions
Για το σιρόπι
- Βράζουμε το σιροπι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη μέσα στο νερό.
- Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να για να το περιχύσουμε στα ζεστα μεθυσμένα.
Για τη γέμιση
- Αναμιγνύουμε τη μαρμελάδα με το καρύδι σε όποια αναλογία επιθυμούμε αλλά το μείγμα να είναι σφιχτό.
Για τη ζύμη
- Αναμιγνύουμε τη μπύρα με το καλαμποκέλαιο.
- Έπειτα προσθέτουμε τη βανίλια και το μπέικιν μέσα στο αλεύρι.
- Τελος ενώνουμε τα στερεά με τα υγρά υλικά.
- Ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη.
- Η ζύμη να είναι μέτρια ούτε σφιχτή ούτε τελείως μαλακή.
- Χωρίζουμε σε μικρά μπαλακια.
- Προσθέτουμε 1 κ.γλ απ τη γέμιση.
- Κλείνουμε σε πουγκάκια και μετα σε μπαλάκια προσέχοντας να μη προεξέχει η γέμιση.
- Τοποθετούμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
- Ψήνουμε στους 180 στον αέρα μέχρι να ροδίσουν πάνω και κάτω.
- Περιχύνουμε με το σιρόπι και μόλις τραβήξουν τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Leave a Reply