Μπισκοτένια μηλοπιτάκια
Ingredients
Για τη ζυμη
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο
- 180 γρ ηλιέλαιο
- 500 γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
- 2 ½ κ.γλ μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ άχνη ζάχαρη
Για την γέμιση
- 2 μήλα καθαρισμένα
- 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 2 κ.γλ κανέλα
- Προαιρετικά μία χούφτα φουντούκια ψημένα το χαμόγελο
Instructions
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το βούτυρο .το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder κι ζυμώνουμε απαλά.
- Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή κι απαλή.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια
- Τα ρίχνουμε μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα.
- Τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλακέ.
- Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε και πατάμε τις ενώσεις με πιρούνι.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Leave a Reply