Μπισκοτένια μηλοπιτάκια

Μπισκοτένια μηλοπιτάκια

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients
  

Για τη ζυμη

Για την γέμιση

  • 2 μήλα καθαρισμένα
  • 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κ.γλ κανέλα
  • Προαιρετικά μία χούφτα φουντούκια ψημένα το χαμόγελο

Instructions
 

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το βούτυρο .το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder κι ζυμώνουμε απαλά.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή κι απαλή.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια
  • Τα ρίχνουμε μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα.
  • Τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλακέ.
  • Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε και πατάμε τις ενώσεις με πιρούνι.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Share via
Copy link