Παγωτό με γεύση αλατισμένης καραμέλας βουτύρου και γάλακτος.
Ingredients
- 1 Κούπα Ζάχαρη
- 100 ml Νερό
- 1 Κούπα Κρέμα Γάλακτος
- 2 κ.σ Βούτυρο
- 1 κ.γλ Εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γλ Αλάτι
- Greek salt flakes με βρώσιμο άνθρακα
Instructions
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά.
- Βγάζουμε από τη φωτιά ανακατεύουμε διαρκώς και ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το εκχύλισμα βανίλιας.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ ή σε ένα τάπερ που κλείνει από πάνω.
- Προσθέτουμε στην επιφάνεια greek salt flakes με βρώσιμο άνθρακα.
- Παγώνουμε στη κατάψυξη μία ολόκληρη νύχτα.
Leave a Reply