Παραδοσιακοί κουραμπιέδες
Ingredients
- 450 γρ Αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Γρεβενών Γιαννακόπουλος
- 250 γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ Ζάχαρη άχνη
- 1 Βανιλίνη
- 30 γρ Κονιάκ
- 80 γρ Αμύγδαλο χοντροκομμένο ανάλατο και καβουρδισμένο Αχιλλέας Ξηροι καρποί
Instructions
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα λευκό μείγμα (10 λεπτά).
- Κοσκινίζουμε πολύ καλά το αλεύρι και το μετράμε πάνω σε μία ζυγαριά (θέλουμε τα γραμμάρια να τα πάρουμε από το κοσκινισμένο αλεύρι).
- Βάζουμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε για 3-5 λεπτά στις αντιστάσεις στους 200°C.
- Μέσα στο μείγμα βουτύρου με την ζάχαρη άχνη αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι αγκαλιάζοντας τη ζύμη και το αμύγδαλο.
- Πλάθουμε από το μείγμα μικρά μπαλάκια και με το δείκτη του χεριού μας πατάμε ελαφρά την πάνω πλευρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Leave a Reply