Παραδοσιακοί κουραμπιέδες

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες

Materials

  • 450 γρ Αλεύρι γ.ο.χ. Μύλοι Γρεβενών Γιαννακόπουλος
  • 250 γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 120 γρ Ζάχαρη άχνη
  • 1 Βανιλίνη
  • 30 γρ Κονιάκ
  • 80 γρ Αμύγδαλο χοντροκομμένο ανάλατο και καβουρδισμένο Αχιλλέας Ξηροι καρποί

Instructions

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα λευκό μείγμα.
  • Κοσκινίζουμε πολύ καλά το αλεύρι και το μετράμε πάνω σε μία ζυγαριά (θέλουμε τα γραμμάρια να τα πάρουμε από το κοσκινισμένο αλεύρι).
  • Βάζουμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα.
  • Αδειάζουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε για 3-5 λεπτά στις αντιστάσεις στους 200°C.
  • Μέσα στο μείγμα βουτύρου με την ζάχαρη άχνη αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι αγκαλιάζοντας τη ζύμη και το αμύγδαλο.
  • Πλάθουμε από το μείγμα μικρά μπαλάκια και με το δείκτη του χεριού μας πατάμε ελαφρά την πάνω πλευρά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά.
  •  Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 - 
English
 - 
en
Greek
 - 
el