Παραδοσιακό ρεβανί
Ingredients
Για το ρεβανί
- 1 φλ σιμιγδάλι χοντρό
- 1/2 φλ σιμιγδάλι ψηλό
- 1 φλ ζάχαρη
- 1 φλ ηλιέλαιο
- 1/2 φλ γάλα
- 4 αυγά
- 1/2 φλ ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
- 2 & ½ κούπες ζάχαρη
- 2 & ½ κούπες νερό
- 1 βανίλια
Instructions
Για το ρεβανί
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα πρώτα τα ασπράδια να γίνουν μια μέτρια μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπάμε να ανακατευτούν.
- Τοποθετούμε το φτερό στο κάδο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε
- Βγάζουμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύουμε με μία μαρίζ με αργές και κυκλικές κινήσεις
- Ψήνουμε 170 στις αντιστάσεις μέχρι να ξεκολλάνε οι άκρες (25 λεπτά περίπου)
- Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε μέσα στο ταψί κομμάτια για να πάει παντού το σιρόπι.
Για το σιρόπι
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα κατσαρολάκι τα βράζουμε μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να κοχλάζει
- Περιχύνουμε αργα με μια κουτάλα το σιρόπι σε καυτό πάνω από το κρυο ρεβανί ή το κρύο σιροπι πανω απο το καυτό ρεβανί.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Leave a Reply