Παραδοσιακό ρεβανί

Παραδοσιακό ρεβανί

Prep Time 15 minutes
25 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 10

Ingredients
  

Για το ρεβανί

Για το σιρόπι

  • 2 & ½ κούπες ζάχαρη
  • 2 & ½ κούπες νερό
  • 1 βανίλια

Instructions
 

Για το ρεβανί

  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα πρώτα τα ασπράδια να γίνουν μια μέτρια μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπάμε να ανακατευτούν.
  • Τοποθετούμε το φτερό στο κάδο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε
  • Βγάζουμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύουμε με μία μαρίζ με αργές και κυκλικές κινήσεις
  • Ψήνουμε 170 στις αντιστάσεις μέχρι να ξεκολλάνε οι άκρες (25 λεπτά περίπου)
  • Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε μέσα στο ταψί κομμάτια για να πάει παντού το σιρόπι.

Για το σιρόπι

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα κατσαρολάκι τα βράζουμε μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να κοχλάζει
  • Περιχύνουμε αργα με μια κουτάλα το σιρόπι σε καυτό πάνω από το κρυο ρεβανί ή το κρύο σιροπι πανω απο το καυτό ρεβανί.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Share via
Copy link