Παραδοσιακό ρεβανί

Παραδοσιακό ρεβανί

Prep Time15 mins
25 mins
Total Time35 mins
Yield: 10

Materials

Για το ρεβανί

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • 1 φακελάκι βανίλια

Instructions

Για το ρεβανί

  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα πρώτα τα ασπράδια να γίνουν μια μέτρια μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπάμε να ανακατευτούν.
  • Τοποθετούμε το φτερό στο κάδο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε
  • Βγάζουμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύουμε με μία μαρίζ με αργές και κυκλικές κινήσεις
  • Ψήνουμε 170 στις αντιστάσεις μέχρι να ξεκολλάνε οι άκρες (25 λεπτά περίπου)
  • Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε μέσα στο ταψί κομμάτια για να πάει παντού το σιρόπι.

Για το σιρόπι

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα κατσαρολάκι τα βράζουμε μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να κοχλάζει
  • Περιχύνουμε το σιρόπι καυτό πάνω από το ζεστό ρεβανί
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο.
 - 
English
 - 
en
Greek
 - 
el