Πασχαλινά κουλουράκια νηστίσιμα
Ingredients
- 600 γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ κοσκινισμένο
- 200 γρ ηλιέλαιο
- 140 ml χυμός πορτοκαλιού
- 200 gr ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γλ. σόδα
- ½ κ.γλ. κανέλα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Instructions
- Ρίχνουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις με το κόσκινο μέχρι να απορροφηθεί όλο από το μείγμα.
- Πλάθουμε σε κορδόνια ενώνουμε τις άκρες και στριφογυρίζουμε να δημιουργηθούν τα πλεξουδάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Leave a Reply