Πατάτες με λάδι λευκής τρούφας και κεφαλοτύρι

Πατάτες με λάδι λευκής τρούφας και κεφαλοτύρι

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients
  

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. σκόνη λεμονιού
  • 1 κ.γλ. βοτανα προβηγκιας
  • 1 κ.σ Τρουφέλαιο Λευκής Τρούφας 100ml
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι

Instructions
 

  • Κόβουμε τις πατάτες με ένα μαντολίνο είτε με ένα μαχαίρι σε λεπτές φέτες.
  • Τις βάζουμε μέσα σε νερό για να ξεπλυθούν καλά στη συνέχεια τις μεταφέρουμε μέσα σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αδειάζουμε τις πατάτες μέσα σε ένα πολύ καλά λαδωμένο πυρέξ και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και όσο είναι ζεστές προσθέτουμε το λάδι τρούφας και το κεφαλοτύρι.
  • Ξαναβάζουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
Share via
Copy link