Προφιτερόλ με τσουρέκι
Ingredients
- Τσουρέκι που περρίσεψε
- 250 γρ κουβερτούρα
- 50 ml κρέμα γάλακτος
- 200 ml γάλα
- 60 γρ βούτυρο
Για τη διακόσμηση
- Φυτική κρέμα γάλακτος (πού μπορούμε να την κάνουμε σαντιγί)
- Προαιρετικά: γλυκό καστανό (πολτοποιημένο)
Instructions
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι ρίχνουμε την κουβερτούρα και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ομογενοποιηθεί μαζί με το υπόλοιπο μείγμα.
- Μόλις είναι έτοιμη γκανάς αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο για να γυαλίσει.
- Σε μικρά μπολάκια ή ποτηράκια ρίχνουμε το τσουρέκι σε κύβους και από πάνω τη ζεστή γκανάζ.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το γλυκό καστανό μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε από πάνω είτε με ένα κορνέ είτε με ένα κουτάλι.
Leave a Reply