Ταχινοπιτάκια
Ingredients
Υλικά για το κάθε ταχινοπιτάκι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας Ioniki
- 1 κουτί ταχίνι
- 4 κ.σ κανέλα
- 1/3 κ.σ γαρύφαλλο
- 1 κούπα τριμμένο καρύδι Αχιλλέας Ξηροί Καρποί
- Ηλιέλαιο για το άλειμμα
Υλικά για το σιρόπι
- 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- 1 φλυτζάνι τσαγίού ζάχαρη
- 1 stick κανέλα
Instructions
Για τα Ταχινοπιτάκια
- Αλείφουμε με ένα πινέλο λάδι στο φύλλο κρούστας.
- Ρίχνουμε τη κανέλα και το γάρυφαλλο.
- Περιχύνουμε το ταχίνι και γυρίζουμε το φύλλο προς τα μέσα διαγώνια και κάνουμε ένα μικρό κύλινδρο.
- Γυρίζουμε ξανά προς τα μέσα το φύλλο δημιουργώντας ένα μικρό σαλιγκαράκι.
- Ψήνουμε στους 180 ° C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10-15 λεπτά.
Για το σιρόπι
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα.
- Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Notes
Tips
Να θυμάστε πάντα κρύο σιρόπι ζεστά ταχινοπιτάκια.
Leave a Reply