Ταχινοπιτάκια

Ταχινοπιτάκια

Servings 10

Ingredients
  

Υλικά για το κάθε ταχινοπιτάκι

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας Ioniki
  • 1 κουτί ταχίνι
  • 4 κ.σ κανέλα
  • 1/3 κ.σ γαρύφαλλο
  • 1 κούπα τριμμένο καρύδι Αχιλλέας Ξηροί Καρποί
  • Ηλιέλαιο για το άλειμμα

Υλικά για το σιρόπι

  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 φλυτζάνι τσαγίού ζάχαρη
  • 1 stick κανέλα

Instructions
 

Για τα Ταχινοπιτάκια

  • Αλείφουμε με ένα πινέλο λάδι στο φύλλο κρούστας.
  • Ρίχνουμε τη κανέλα και το γάρυφαλλο.
  • Περιχύνουμε το ταχίνι και γυρίζουμε το φύλλο προς τα μέσα διαγώνια και κάνουμε ένα μικρό κύλινδρο.
  • Γυρίζουμε ξανά προς τα μέσα το φύλλο δημιουργώντας ένα μικρό σαλιγκαράκι.
  • Ψήνουμε στους 180 ° C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10-15 λεπτά.

Για το σιρόπι

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα.
  • Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Notes

Tips
Να θυμάστε πάντα κρύο σιρόπι ζεστά ταχινοπιτάκια.
 - 
English
 - 
en
Estonian
 - 
et
French
 - 
fr
German
 - 
de
Greek
 - 
el
Italian
 - 
it
Japanese
 - 
ja
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Swedish
 - 
sv