Τραγανά cookies
Ingredients
- 300 γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- Λίγο αλάτι
- 100 γρ κουβερτούρα κομμένη με μαχαίρι
- 150 gr βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ καστανή ζάχαρη
- 50 γρ λευκή ζάχαρη
- 1 αυγό
Instructions
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι τη κουβερτούρα ,και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τις ζάχαρες τη βανίλια, και χτυπάμε με το φτερό για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα για να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε στον κάδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας για να δέσει και να σφίξει η ζύμη.
- Πλάθουμε σε μπισκότα 20 γρ. το καθένα και μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά είναι τριφτά ή 20 λεπτά για να είναι πολύ τραγανά.
Leave a Reply