Η μαγειρική είναι δημιουργία αλλά για να γίνει ευκολότερη πρέπει και εμείς να βάζουμε τις δικές μας πινελιές αλλά και να δοκιμάζουμε νέες ιδέες.
Τα tips είναι πολύ σημαντικά ώστε να μας κάνουν καλύτερους στην κουζίνα και οι συνταγές να βγαίνουν ακόμη και χωρίς τα υλικά που αναγράφονται.
Παρακάτω μπορείτε να τα βρείτε κι αν τα εφαρμόσετε θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα.
1. Αν σε μία συνταγή αναγράφει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε 3 αυγά και στο ψυγείο σας έχετε μόνο δύο μπορείτε να αντικαταστήσετε το τρίτο αυγό με μία κουταλιά του γλυκού ξύδι.
2. Αν σε μία συνταγή περιέχει και κακάο και αλεύρι αλλά στο ντουλάπι σας δεν έχετε κακάο μπορείτε να αντικαταστήσετε την ποσότητα από το κακάο με αλεύρι.
3. Άν στη συνταγή πρέπει να προσθέσετε κρέμα γάλακτος και στο ψυγείο σας δεν έχετε αλλά έχετε γάλα εβαπορέ μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ (αναφέρομαι για κάποια ζεστή παρασκευή)
Και πάντα να θυμάστε ότι όταν μαγειρεύουμε πρέπει να είμαστε κεφάτοι γιατί η θετική ή αρνητική ψυχολογία βγαίνει στη μαγειρική και φυσικά στο πιάτο.
Leave a Reply