Kέικ σοκολατόπιτα

Kέικ σοκολατόπιτα

Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Course Breakfast, Dessert
Cuisine American, Greek
Servings 6

Ingredients
  

  • 1& 1/4 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/3 κούπα κακάο
  • 1 κούπα ζεστό νερό θερμοκρασία από τη βρύση
  • 1 βανιλίνη
  • 1/3 κούπα Karpea Gourmet πορτοκάλι
  • 60 γραμμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια με μαχαίρι
  • 200 γραμμ. κουβερτούρα
  • 2 κ,σ, πραλίνα φουντουκιού

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά
  • Ρίχνουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια. 
  • Προσθέτουμε το νερό.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το Karpea Gourmet πορτοκάλι
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι για ένα πυρέξ το οποίο έχουμε λαδώσει πολύ καλά.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς 
  • Μπορείτε αν θέλετε να ελέγξετε αν ψήθηκε με μία οδοντογλυφίδα ανοίγοντας το φούρνο μετά από 30 λεπτά και αν βγει οι χωρίς υγρή ζύμη είναι έτοιμο
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρι και προσθέτουμε τη πραλίνα φουντουκιού
  • Περιχύνουμε το μείγμα σοκολάτας πάνω από το κέικ.
Share via
Copy link