Tυρόπιτα με τορτίγιες

Tυρόπιτα με τορτίγιες

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 5

Ingredients
  

Για τη βάση

  • 8 τορτίγιες
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 αβγά

Για τη γέμιση

  • 400 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 3 αβγά
  • 2 κ σ γιαούρτι στραγγιστό

Για την επικάλυψη

  • το μειγμα που περίσσεψε απ τη βάση
  • 4 -5 κουταλιές αλεύρι

Για το ταψί

  • 4-5 κσ ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ σουσάμι
  • 1 κ.σ φρυγανιά τριμμένη

Instructions
 

  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα και τα αβγά και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση.
  • Βουτάμε τις τορτίγιες μία-μία στο μείγμα.
  • Τοποθετόυμε την πρώτη στη βάση του ταψιού.
  • Τις επόμενες 5 τις περνάμε από το υγρό μείγμα και τις τοποθετούμε πάνω στα τοιχώματα του ταψιού ώστε να εξέχει η μισή τορτίγια απ’ έξω.
  • Παίρνουμε και βάζουμε άλλη μία ανοιχτή στη βάση.
  • Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα, ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τη γέμιση στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Σκεπάζουμε από πάνω με μια βρεγμένη τορτίγια.
  • Γυρίζουμε προς τα μέσα του ταψιού τις τορτίγιες που εξέχουν.
  • Στο υγρό που περίσσεψε από τη βάση ρίχνουμε 5 κουταλιές αλεύρι ανακατεύουμε και αδειάζουμε το χυλό πάνω από την πίτα.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45′ μέχρι να ροδίσει πάνω-κάτω.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και κόβουμε.
Share via
Copy link