Αγροτικά κουλουράκια (νηστίσιμα)
Ingredients
- 3 φλυτζάνια ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ⅓ κ.γλ. σόδα
- 2 φλυτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
- 2 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη
- ½ φλυτζάνι του καφέ λικέρ ρόδι (ή ότι έχετε)
- 2 φλυτζάνι του καφέ νερό
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Instructions
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπέικιν.
- Χτυπάμε καλά το λάδι τη ζάχαρη το λικέρ και το ξύσμα.
- Ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί στο υπόλοιπο μείγμα (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι.Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια)
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Παίρνουμε κομμάτια από τη ζυμη τα πλάθουμε σε κορδόνια ενώνουμε τις δύο άκρες για να σχηματιστεί ένα κουλούρι. Ενώνουμε στη μέση σχηματίζοντας ένα μικρό 8 σχηματίζοντας ένα φιογκάκι.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου μία λαδόκολλα και βάζουμε τα κουλουράκια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Leave a Reply