Αγροτικά κουλουράκια (νηστίσιμα)

Αγροτικά κουλουράκια (νηστίσιμα)

Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Course Breakfast, Snack
Cuisine Greek
Servings 30

Ingredients
  

  • 3 φλυτζάνια  ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
  • 1 κ.γλ.  μπέικιν πάουντερ
  • κ.γλ. σόδα
  • 2 φλυτζάνια του καφέ  ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια του καφέ  ζάχαρη
  • ½ φλυτζάνι του καφέ   λικέρ ρόδι (ή ότι έχετε)
  • 2 φλυτζάνι του καφέ  νερό 
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Instructions
 

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπέικιν.
  • Χτυπάμε καλά το λάδι τη ζάχαρη το λικέρ και το ξύσμα.
  • Ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί στο υπόλοιπο μείγμα (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι.Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια)
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Παίρνουμε κομμάτια από τη ζυμη τα πλάθουμε σε κορδόνια ενώνουμε τις δύο άκρες για να σχηματιστεί ένα κουλούρι. Ενώνουμε στη μέση σχηματίζοντας ένα μικρό 8 σχηματίζοντας ένα φιογκάκι.
  • Τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου μία λαδόκολλα και βάζουμε τα κουλουράκια.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Share via
Copy link