Βασιλοπιτακια sugar free
Ingredients
- 175 γρ Αλεύρι Ολικής Μύλοι Γρεβενών Γιαννακόπουλος
- 75 γρ Βούτυρο Αγελάδος
- Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 Σταγόνα Μαστίχα
- 1 κ.σ Μαχλέπι
- 1 & 1/2 κ.σ Μπέικιν Αρώματα της Γεύσης
- 100 γρ Γιαούρτι 2%
- 3 Αυγά (1 Κρόκο και 2 ασπράδια)
- 30 γρ Κρυσταλλική Stevia
Instructions
- Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
- Στα ασπράδια προσθέτουμε τη στέβια.
- Χτυπάμε μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο τα χτυπάμε μαζί μέχρι να ενωθούν.
- Ρίχνουμε το κρόκο και χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε και το ξύσμα μαζι με τα αρωματικά μπαχαρικά και το χυμό πορτοκάλι.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
- Ενώνουμε τη μαρέγκα με το υπόλοιπο μείγμα.
- Βάζουμε σε θήκες σιλικόνης και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 170 °C στις αντιστάσεις.
Leave a Reply