Εύκολα κριτσινια
Ingredients
- 500 γρ Αλέυρι Σταρένιο
- 1/2 φακελάκι Ξηρή μάγια
- 1&1/2 Ποτήρι νερό
- 1 φλιτζάνι του καφέ Ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλ Μέλι
- Greek Salt Flakes
Instructions
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μαγιά.
- Προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε ελαφρά η ζύμη δημιουργώντας μία μπάλα.
- Την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να φουσκώσει.
- Μόλις η ζύμη φουσκώσει την κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και δημιουργούμε τα μπαστουνάκια.
- Αλείφουμε με μέλι και μετά με Greek salt flakes.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε αραιά τα κριτσίνια.
- Σκεπάζουμε τα κριτσίνια με μία πετσέτα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά μπορεί και 15 λεπτά ανάλογα το πάχος που έχουν.
Leave a Reply