Εύκολη βασιλόπιτα
Ingredients
- 5 & 3/4 Φλυτζάνια Τσαγιού Αλέυρι πολυτελείας Μύλοι Γρεβενών Γιαννακόπουλος
- 11 & 1/2 κ.σ Ζάχαρη Κρυσταλλική
- 3/4 Φλυτζάνια Τσαγιού Νερό
- 3/4 Φλυτζάνια Τσαγιού Γάλα 3,5%
- 1/2 κ.γ Μαχλέπι Stevia Parana
- 1/4 κ.γ Μαστίχα Stevia Parana
- 1/2 κ.γ Κακουλέ Stevia Parana
- 54 γρ. Μαγιά Ξηρή Αρώματα της γεύσης
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- 6 Αυγά
- 120 γρ Βούτυρο Αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
Για την Επικάλυψη
- 200 γρ Κουβερτούρα
- 150 γρ Κρέμα Γάλακτος 35%
Instructions
- Ανακατεύουμε το μαχλέπι κακουλέ μία κουταλιά ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη το νερό, γάλα,τα τρία υλικά και όλη την ξηρή μαγιά και χτυπάμε ελαφρά.
- Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και όλα τα αυγά.
- Χτυπάμε με το γάντζο όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και τη τρούφα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα 30άρι ταψί.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Αν δεν έχει ψηθεί καλά τότε καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ξανά ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Leave a Reply