Εύκολη τούρτα

Εύκολη τούρτα

Prep Time 45 minutes
Cook Time 3 hours 45 minutes
Total Time 3 hours 45 minutes
Servings 8

Ingredients
  

Για το (τύπου) πατεσπάνι

  • 6 αυγά
  • 300 γρ κουβερτούρα

Για τη μούς

  • 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 600 γρ κρέμα γάλακτος φυτική

Για τη γκανας

  • 200 γρ κουβερτόυρα γάλακτος
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος

Instructions
 

  • Χωρίζουμε τα αυγά (κροκοί και ασπράδια).
  • Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αναμιγνύουμε με τους κρόκους.
  • Ενώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα σοκολάτας.
  • Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε μια λαδόκολλα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε 25-30 λεπτά στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να γίνει μια αφράτη μούς.
  • Αδειάζουμε την μους πάνω στο παντεσπάνι (εφόσον έχει κρυώσει) και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 15 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα για να δημιουργηθεί η γκανάς και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ρίχνουμε η γκανάς στη τούρτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο ξεφορμάρουμε προσεκτικά (με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκολλάμε το εξωτερικό μέρος) και σερβίρουμε.
Share via
Copy link