Εύκολη τούρτα
Ingredients
Για το (τύπου) πατεσπάνι
- 6 αυγά
- 300 γρ κουβερτούρα
Για τη μούς
- 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
- 600 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
Για τη γκανας
- 200 γρ κουβερτόυρα γάλακτος
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
Instructions
- Χωρίζουμε τα αυγά (κροκοί και ασπράδια).
- Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αναμιγνύουμε με τους κρόκους.
- Ενώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα σοκολάτας.
- Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε μια λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε 25-30 λεπτά στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να γίνει μια αφράτη μούς.
- Αδειάζουμε την μους πάνω στο παντεσπάνι (εφόσον έχει κρυώσει) και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 15 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα για να δημιουργηθεί η γκανάς και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε η γκανάς στη τούρτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Βγάζουμε από το ψυγείο ξεφορμάρουμε προσεκτικά (με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκολλάμε το εξωτερικό μέρος) και σερβίρουμε.
Leave a Reply