Θρακιώτικες μηλίγγες

Θρακιώτικες μηλίγγες

Prep Time30 mins
Active Time15 mins
Total Time45 mins
Yield: 20

Materials

Για την ζύμη 

Για τη γέμιση

  • 1 αυγό 
  • 350 γρ τυρί αγελαδινό 

Instructions

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά με το νερό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέσα στο υπόλοιπο μείγμα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  • Ρίχνουμε και το ηλιέλαιο.
  • Τοποθετούμε πάνω από τη ζύμη μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για να φουσκώσει 20 λεπτά.
  • Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το τυρί με το αυγό και πατάμε πολύ καλά για να λιώσει το τυρί.
  • Βγάζουμε τη μεμβράνη από τη ζύμη και χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε με ένα πλάστη τοποθετούμε μέσα 2 κ. γλ. από τη γέμιση και κλείνουμε είτε με ένα ειδικό μηχάνημα για πιτάκια είτε με ένα πιρούνι.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε αραβοσιτέλαιο αφήνουμε να κάψει καλά 
  • Τηγανίζουμε τα πιτάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
 - 
English
 - 
en
Greek
 - 
el