Θρακιώτικες μηλίγγες
Ingredients
Για την ζύμη
- 1 κιλό ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 480 ml νερό
- Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
- 1 αυγό
- 350 γρ τυρί αγελαδινό
Instructions
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά με το νερό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέσα στο υπόλοιπο μείγμα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Ρίχνουμε και το ηλιέλαιο.
- Τοποθετούμε πάνω από τη ζύμη μία μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για να φουσκώσει 20 λεπτά.
- Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το τυρί με το αυγό και πατάμε πολύ καλά για να λιώσει το τυρί.
- Βγάζουμε τη μεμβράνη από τη ζύμη και χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε με ένα πλάστη τοποθετούμε μέσα 2 κ. γλ. από τη γέμιση και κλείνουμε είτε με ένα ειδικό μηχάνημα για πιτάκια είτε με ένα πιρούνι.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε αραβοσιτέλαιο αφήνουμε να κάψει καλά
- Τηγανίζουμε τα πιτάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Leave a Reply