Κέικ βρώμης

Κέικ βρώμης

Prep Time 20 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 8

Equipment

  • Φόρμα κέικ Imperial 27cm της NAVA με επίστρωση stone
  • Πιατέλα "Terrestrial" πορσελάνινη με χερούλι από ξύλο bamboo 35cm

Ingredients
  

  • 6 αυγά μεγάλα
  • 300 γρ. μέλι
  • 340 γρ. ηλιέλαιο
  • 460 γρ. αλεύρι βρώμης (βρώμη καλά αλεσμένη στο μούλτι )
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 βανίλια

Instructions
 

  • Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το ηλιέλαιο ,το μέλι , τα αυγά και χτυπάμε με ενα σύρμα χειρός να αφρατέψουν.
  • Ανακατευύουμε το αλευρι βρώμης με το μπέικιν και τη βανίλια.
  • Προσθέτουμε το μείγμα άλευρου μέσα στο υγρό μείγμα σε δύο δόσεις για να απορροφηθεί
  • Στο τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα.
  • Βουτυρώνουμε τη φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
  • Ψήνουμε στους 180℃ στις αντιστάσεις για 50-55 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Share via
Copy link