Κεμπάπ γιαουρτλού

Κεμπάπ γιαουρτλού

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients
  

  • 900 γρ ανάμεικτος κιμάς μοσχαρίσιος&χοιρινός&κατσικίσιος
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γλ κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • Έτοιμες πίτες για σουβλάκι
  • 2 κ.γλ. μαιντανός ψιλοκομμενος
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 2 φέτες του τοστ μουσκεμένες
  • Σπιτική σάλτσα barbecue 420γρ.

Instructions
 

Για τα κεμπάπ

  •  Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε καλά
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό το αυγό και το ψωμί και ζυμώνουμες
  • Πλάθουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια με στρογγυλεμένες με τις γωνίες
  • Βάζουμε το σχαροτήγανο στη φωτιά ψεκάζουμε με λάδι και αλείφουμε
  • Τοποθετούμε κάθετα τα σουτζουκάκια πάνω στο σχαροτήγανο και το αφήνουμε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές
  • Για το κάθε μερίδα τοποθετούμε μία πίτα σε ένα πιάτο αλείφουμε γιαούρτι προσθέτουμε από πάνω 4 με 5 σουτζουκάκια αναλόγως το μέγεθος που έχετε πλάσει και από πάνω ρίχνουμε 2 κουταλιές από τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
Share via
Copy link