Κεμπάπ γιαουρτλού
Ingredients
- 900 γρ ανάμεικτος κιμάς μοσχαρίσιος&χοιρινός&κατσικίσιος
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.γλ κύμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- Έτοιμες πίτες για σουβλάκι
- 2 κ.γλ. μαιντανός ψιλοκομμενος
- 1 αυγό
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 2 φέτες του τοστ μουσκεμένες
- Σπιτική σάλτσα barbecue 420γρ.
Instructions
Για τα κεμπάπ
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε καλά
- Προσθέτουμε το μαϊντανό το αυγό και το ψωμί και ζυμώνουμες
- Πλάθουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια με στρογγυλεμένες με τις γωνίες
- Βάζουμε το σχαροτήγανο στη φωτιά ψεκάζουμε με λάδι και αλείφουμε
- Τοποθετούμε κάθετα τα σουτζουκάκια πάνω στο σχαροτήγανο και το αφήνουμε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές
- Για το κάθε μερίδα τοποθετούμε μία πίτα σε ένα πιάτο αλείφουμε γιαούρτι προσθέτουμε από πάνω 4 με 5 σουτζουκάκια αναλόγως το μέγεθος που έχετε πλάσει και από πάνω ρίχνουμε 2 κουταλιές από τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
Leave a Reply