Κλασικά κουλουράκια της μαμάς
Ingredients
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλιτζάνι του τσαγιού ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ κοσκινισμένο
- 3 αυγά
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό
- 5 σταγόνες άρωμα βανίλια
Instructions
- Χτυπάμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικώς τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Το ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου
- Ρίχνουμε και το γάλα.
- Ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη (αν χρειαστεί αλεύρι προσθέτουμε γιατί θέλουμε η ζύμη να μην κολλάει καθόλου στα χέρια).
- Κλείνουμε το μπολ όπου έχουμε πλάσει τη ζύμη με μία πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά για να ξεκουραστεί.
- Σε ταψί μεγάλου μεγέθους τοποθετούμε μία λαδόκολλα.
- Πλάθουμε σε κορδόνια και ενώνουμε τις άκρες για να πάρει σχήμα κουλουρίου.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με ένα αυγό που έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολάκι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Leave a Reply