Κλασικά κουλουράκια της μαμάς

Κλασικά κουλουράκια της μαμάς

Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 35

Ingredients
  

  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνι του τσαγιού ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ κοσκινισμένο
  • 3 αυγά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό
  • 5 σταγόνες άρωμα βανίλια

Instructions
 

  • Χτυπάμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικώς τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Το ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου
  • Ρίχνουμε και το γάλα.
  • Ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη (αν χρειαστεί αλεύρι προσθέτουμε γιατί θέλουμε η ζύμη να μην κολλάει καθόλου στα χέρια).
  • Κλείνουμε το μπολ όπου έχουμε πλάσει τη ζύμη με μία πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά για να ξεκουραστεί.
  • Σε ταψί μεγάλου μεγέθους τοποθετούμε μία λαδόκολλα.
  • Πλάθουμε σε κορδόνια και ενώνουμε τις άκρες για να πάρει σχήμα κουλουρίου.
  • Τοποθετούμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με ένα αυγό που έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολάκι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Share via
Copy link