Τάρτα με χαλβά με λευκή σοκολάτα και ταχίνι φράουλα
Ingredients
Για την βάση
- 400 γρ Χαλβάς Κακάο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την γέμιση
- 150 γρ λευκή σοκολάτα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γλ Ταχίνι με γεύση φράουλα
Instructions
Για την βάση
- Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ρίχνουμε το χαλβά και το στρώνουμε με ένα ποτήρι.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες (ή καλύτερα για ένα ολόκληρο βράδυ)για να σταθεροποιηθεί.
Για την γέμιση
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ όπου έχουμε τοποθετήσει τη λευκή σοκολάτα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε στη βάση με το χαλβά.
- Στη μέση της τάρτας προσθέτουμε το ταχίνι φράουλα και με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή ένα πιρούνι δημιουργούμε περιμετρικά γραμμές.
Leave a Reply