Νηστίσιμο κέικ με χαλβά
Ingredients
- 500 γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 220 γρ χυμός από φρέσκα πορτοκάλια
- 180 γρ ελαιόλαδο
- 220 γρ νερό βρύσης
- 350 γρ καστανή ζάχαρη
- 200 γρ Χαλβάς Αμύγδαλο
Γλάσο
- 125 γρ κουβερτούρα
- 1 κ.σ. Ταχίνι με πραλίνα φουντουκιού
Instructions
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό το ξύσμα,το νερό ,το ελαιόλαδο και τη καστανή ζάχαρη.
- Στο μπολ με τα υγρά ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι.
- Κόβουμε το χαλβά σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Γλάσο
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μέσα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το ταχίνι.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το γλάσο αφήνουμε να κρυώσει για 5-8 λεπτά και προσθέτουμε πάνω από το κέικ.
Leave a Reply