Λουκάνικα με πουρέ μελιτζάνας
Materials
- Λουκάνικο Γεμιστό με κρητικό κατσικίσιο τυρί Συμπόσιον
Για τον πουρέ μελιτζάνας (2 μερίδες)
- 250 ml Φρέσκο γάλα
- 1 κ.σ Αλεύρι Μύλοι Γρεβενών Γιαννακόπουλος
- 1 κ.σ Βούτυρο
- 3 Μέτριες Μελιτζάνες φλάσκες
- Αλάτι
Instructions
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 250 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
- Αφού κρυώσουν χαράζουμε, αφαιρούμε τη σάρκα τους τις τοποθετούμε μαζί με το λάδι και το αλάτι μέσα στο multi, και αλέθουμε.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τα βουρτσίζουμε καλά το αλεύρι μέσα στο βούτυρο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα ζεστό όποτε μπορείτε να το ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι από πριν.
- Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά για να γίνει μία λεία μπεσαμέλ.
- Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας την αλεσμένη μελιτζάνα σε ένα σχαροτήγανο.
- Ψήστε για τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά τα λουκάνικα.
Αφήστε μια απάντηση