Μοναστηριακές τηγανίτες
Ingredients
- 125 γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- Ζάχαρη άχνη ή Μέλι με κανέλλα
- Νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει χυλός
Instructions
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ακόμη νερό ακόμη μέχρι να χυλώσει.
- Βάζουμε τηγάνι αρκετό λάδι και το τοποθετούμε σε μάτι δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο λάδι χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας δημιουργώντας έτσι τις τηγανίτες.
- Όταν οι τηγανιτές αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα τότε τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή μέλι και κανέλλα όσο είναι ακόμα ζεστές
Leave a Reply