Αφράτα μπουγατσάκια με κρέμα

Μπουγατσάκια

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course Breakfast, Dessert
Cuisine Greek
Servings 24

Ingredients
  

  • 1 πακέτο σφολιάτα Φύλλο Σφολιάτας
  • 400 γρ γάλα
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ σιμιγδάλι ψηλό
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1 αυγό

Instructions
 

  • Σε μία κατσαρόλα ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το γάλα προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη μέσα στο γάλα.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και αφήνουμε την κρέμα να πήξει.
  • Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε χτυπημένο το αυγό και το βούτυρο στο τέλος για να γυαλίσει η κρέμα.
  • Κόβουμε τη σφολιάτα κατά μήκος σε 12 τετράγωνα και προσθέτουμε στη μέση 1 με 2 κ.γ. από την κρέμα.
  • Κλείνουμε τις γωνίες αντικριστά ώστε να δημιουργηθεί ένας φάκελος.
  • Ρίχνουμε λίγο νερό πάνω από τα μπουγατσάκια πιέζουμε τις γωνίες για να κλείσει καλά και να μην ξεχειλίσει κρέμα.
  • Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τα μπουγατσάκια  με το κλείσιμο προς τα κάτω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Προαιρετικά Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα πιάτο για να κρυώσει και σκεπάζουμε με μία ζελατίνη.

    Keyword μπουγάτσα
    Share via
    Copy link