Αφράτα μπουγατσάκια με κρέμα

Μπουγατσάκια

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course Breakfast, Dessert
Cuisine Greek
Servings 24

Ingredients
  

  • 1 πακέτο σφολιάτα Φύλλο Σφολιάτας
  • 400 γρ γάλα
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ σιμιγδάλι ψηλό
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1 αυγό

Instructions
 

  • Σε μία κατσαρόλα ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το γάλα προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη μέσα στο γάλα.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και αφήνουμε την κρέμα να πήξει.
  • Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε χτυπημένο το αυγό και το βούτυρο στο τέλος για να γυαλίσει η κρέμα.
  • Κόβουμε τη σφολιάτα κατά μήκος σε 12 τετράγωνα και προσθέτουμε στη μέση 1 με 2 κ.γ. από την κρέμα.
  • Κλείνουμε τις γωνίες αντικριστά ώστε να δημιουργηθεί ένας φάκελος.
  • Ρίχνουμε λίγο νερό πάνω από τα μπουγατσάκια πιέζουμε τις γωνίες για να κλείσει καλά και να μην ξεχειλίσει κρέμα.
  • Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τα μπουγατσάκια  με το κλείσιμο προς τα κάτω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Προαιρετικά Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα πιάτο για να κρυώσει και σκεπάζουμε με μία ζελατίνη.

    Keyword μπουγάτσα
     - 
    English
     - 
    en
    Estonian
     - 
    et
    French
     - 
    fr
    German
     - 
    de
    Greek
     - 
    el
    Italian
     - 
    it
    Japanese
     - 
    ja
    Russian
     - 
    ru
    Spanish
     - 
    es
    Swedish
     - 
    sv