Αφράτα μπουγατσάκια με κρέμα

Μπουγατσάκια

Prep Time20 mins
Active Time30 mins
Total Time50 mins
Course: Breakfast, Dessert
Cuisine: Greek
Keyword: μπουγάτσα
Yield: 24

Materials

  • 1 πακέτο σφολιάτα Φύλλο Σφολιάτας
  • 400 γρ γάλα
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ σιμιγδάλι ψηλό
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1 αυγό

Instructions

  • Σε μία κατσαρόλα ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το γάλα προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη μέσα στο γάλα.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και αφήνουμε την κρέμα να πήξει.
  • Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε χτυπημένο το αυγό και το βούτυρο στο τέλος για να γυαλίσει η κρέμα.
  • Κόβουμε τη σφολιάτα κατά μήκος σε 12 τετράγωνα και προσθέτουμε στη μέση 1 με 2 κ.γ. από την κρέμα.
  • Κλείνουμε τις γωνίες αντικριστά ώστε να δημιουργηθεί ένας φάκελος.
  • Ρίχνουμε λίγο νερό πάνω από τα μπουγατσάκια πιέζουμε τις γωνίες για να κλείσει καλά και να μην ξεχειλίσει κρέμα.
  • Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τα μπουγατσάκια  με το κλείσιμο προς τα κάτω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Προαιρετικά Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα πιάτο για να κρυώσει και σκεπάζουμε με μία ζελατίνη.

     - 
    English
     - 
    en
    Greek
     - 
    el