Μπουγατσάκια
Ingredients
- 1 πακέτο σφολιάτα Φύλλο Σφολιάτας
- 400 γρ γάλα
- 1 βανίλια
- 50 γρ σιμιγδάλι ψηλό
- 100 γρ ζάχαρη
- 50 γρ βούτυρο
- 1 αυγό
Instructions
- Σε μία κατσαρόλα ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το γάλα προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη μέσα στο γάλα.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και αφήνουμε την κρέμα να πήξει.
- Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε χτυπημένο το αυγό και το βούτυρο στο τέλος για να γυαλίσει η κρέμα.
- Κόβουμε τη σφολιάτα κατά μήκος σε 12 τετράγωνα και προσθέτουμε στη μέση 1 με 2 κ.γ. από την κρέμα.
- Κλείνουμε τις γωνίες αντικριστά ώστε να δημιουργηθεί ένας φάκελος.
- Ρίχνουμε λίγο νερό πάνω από τα μπουγατσάκια πιέζουμε τις γωνίες για να κλείσει καλά και να μην ξεχειλίσει κρέμα.
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία λαδόκολλα και βάζουμε τα μπουγατσάκια με το κλείσιμο προς τα κάτω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Leave a Reply