Νηστίσιμη μπουγάτσα κρέμα

Νηστίσιμη μπουγάτσα κρέμα

Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course Breakfast
Cuisine Greek
Servings 8

Ingredients
  

Για τα φύλλα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 2 βανίλιες

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα καρύδα
  • 500 ml νερο ή άλλα 500ml γάλα καρύδας
  • 250 γρ στεβια
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ κανέλλα σκόνη

Για την διακόσμηση

  • Αχνη
  • Κανέλλα

Instructions
 

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα καρύδας το νερό και τη στέβια και αφήνουμε να ζεσταθούν
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και τα υπόλοιπα υλικα
  • Αφήνουμε την κρέμα να πήξει όχι όμως πάρα πολύ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μαζί με τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας το οποίο ραντίζουμε ενδιάμεσα με το μείγμα ηλιέλαιου.
  • Βάζω με τα μισά φύλλα κρούστας προσθέτουμε την κρέμα γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τσακισμένα από πάνω
  • Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200 για 45 λεπτά στις αντιστάσεις

Νηστίσιμη μπουγάτσα κρέμα

Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course Breakfast
Cuisine Greek
Servings 8

Ingredients
  

Για τα φύλλα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 2 βανίλιες

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα καρύδα
  • 500 ml νερο ή άλλα 500ml γάλα καρύδας
  • 250 γρ στεβια
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ κανέλλα σκόνη

Για την διακόσμηση

  • Αχνη
  • Κανέλλα

Instructions
 

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα καρύδας το νερό και τη στέβια και αφήνουμε να ζεσταθούν
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και τα υπόλοιπα υλικα
  • Αφήνουμε την κρέμα να πήξει όχι όμως πάρα πολύ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μαζί με τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας το οποίο ραντίζουμε ενδιάμεσα με το μείγμα ηλιέλαιου.
  • Βάζω με τα μισά φύλλα κρούστας προσθέτουμε την κρέμα γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τσακισμένα από πάνω
  • Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200 για 45 λεπτά στις αντιστάσεις
Share via
Copy link