Νηστίσιμη μπουγάτσα κρέμα
Ingredients
Για τα φύλλα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 150 ml ηλιέλαιο
- 2 βανίλιες
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα καρύδα
- 500 ml νερο ή άλλα 500ml γάλα καρύδας
- 250 γρ στεβια
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 3 βανίλιες
- 1/2 κ.γλ κανέλλα σκόνη
Για την διακόσμηση
- Αχνη
- Κανέλλα
Instructions
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα καρύδας το νερό και τη στέβια και αφήνουμε να ζεσταθούν
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και τα υπόλοιπα υλικα
- Αφήνουμε την κρέμα να πήξει όχι όμως πάρα πολύ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μαζί με τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας το οποίο ραντίζουμε ενδιάμεσα με το μείγμα ηλιέλαιου.
- Βάζω με τα μισά φύλλα κρούστας προσθέτουμε την κρέμα γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τσακισμένα από πάνω
- Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200 για 45 λεπτά στις αντιστάσεις
Νηστίσιμη μπουγάτσα κρέμα
Ingredients
Για τα φύλλα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 150 ml ηλιέλαιο
- 2 βανίλιες
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα καρύδα
- 500 ml νερο ή άλλα 500ml γάλα καρύδας
- 250 γρ στεβια
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 3 βανίλιες
- 1/2 κ.γλ κανέλλα σκόνη
Για την διακόσμηση
- Αχνη
- Κανέλλα
Instructions
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα καρύδας το νερό και τη στέβια και αφήνουμε να ζεσταθούν
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και τα υπόλοιπα υλικα
- Αφήνουμε την κρέμα να πήξει όχι όμως πάρα πολύ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο μαζί με τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει προσθέτουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας το οποίο ραντίζουμε ενδιάμεσα με το μείγμα ηλιέλαιου.
- Βάζω με τα μισά φύλλα κρούστας προσθέτουμε την κρέμα γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τσακισμένα από πάνω
- Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200 για 45 λεπτά στις αντιστάσεις
Leave a Reply