Παπουτσάκια light

Παπουτσάκια light

Prep Time 40 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 55 minutes
Course Main Course
Cuisine Greek
Servings 3

Ingredients
  

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες

Για το κιμα

  • 500 gr κιμάς ανάμεικτος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Ελαιόλαδο

Για την επικαλύψη

  • 100 γρ τριμμένο κασέρι

Instructions
 

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι.
  • Χαράζουμε κάθετα βαθιά σε 4 σημεία (προσέχουμε να μη περάσει το μαχαίρι από την άλλη πλευρά.)
  • Ψήνουμε στο φούρνο η στο Airfryer 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Σπάμε το κιμά με λάδι μέχρι να ασπρίσει.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι ,το πιπέρι,το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Ρίχνουμε το πελτέ και το ανακατεύουμε καλά στο μείγμα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • (Αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ ώριμες προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό.)
  • Λαδώνουμε ενα ταψί και τοποθετούμε τις μελιτζάνες.
  • Με ένα πιρούνι ανοίγουμε στη μέση τις μελιτζάνες δημιουργώντας τις φωλίτσες που θα βάλουμε τη γέμιση.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στις μελιτζάνες και σκεπάζομε με το τριμμένο κασέρι.
  • Ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Share via
Copy link