Παπουτσάκια light
Ingredients
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
Για το κιμα
- 500 gr κιμάς ανάμεικτος
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Ελαιόλαδο
Για την επικαλύψη
- 100 γρ τριμμένο κασέρι
Instructions
- Πλένουμε τις μελιτζάνες τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι.
- Χαράζουμε κάθετα βαθιά σε 4 σημεία (προσέχουμε να μη περάσει το μαχαίρι από την άλλη πλευρά.)
- Ψήνουμε στο φούρνο η στο Airfryer 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Σπάμε το κιμά με λάδι μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι ,το πιπέρι,το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
- Ρίχνουμε το πελτέ και το ανακατεύουμε καλά στο μείγμα.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- (Αν οι ντομάτες δεν είναι πολύ ώριμες προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό.)
- Λαδώνουμε ενα ταψί και τοποθετούμε τις μελιτζάνες.
- Με ένα πιρούνι ανοίγουμε στη μέση τις μελιτζάνες δημιουργώντας τις φωλίτσες που θα βάλουμε τη γέμιση.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στις μελιτζάνες και σκεπάζομε με το τριμμένο κασέρι.
- Ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Leave a Reply