Πατάτες ογκρατέν με χαμηλά λιπαρά
Ingredients
- 6 πατάτες
- 400 ml κρέμα γάλακτος (10% λιπαρά)
- 350 γρ κασέρι τριμμένο (10% λιπαρα)
- 5 φέτες γαλοπούλα σε κομματάκια
- 2 κ σ φρυγανιά
Instructions
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες
- Ψήνουμε τις πατάτες στο air fryer ή στο φούρνο για 15 λεπτά.
- Σε ένα πυρέξ ή ταψί ρίχνουμε πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και δημιουργούμε τη πρώτη στρώση πατάτας χωρίς κενά ενδιάμεσα
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα σε όλη την επιφάνεια
- Συνεχίζουμε με τη τελευταία στρώση πατάτας
- Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια
- Με μία κουτάλα περιχύνουμε τη κρέμα γάλακτος περιμετρικά.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200℃ για 30 λεπτά
Leave a Reply