Σπιτική πίτσα
Ingredients
Για τη ζύμη
- 2 φλυτζάνια νερό
- 25 γρ μαγιά νωπή
- 1 κ.σ αλάτι
- 1/2 γλ ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι όσο πάρει
- Λίγο σπορέλαιο
Για την σάλτσα
- 2 ντομάτες ώριμες
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Λίγο ρίγανη
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
Για την αποκάλυψη
- 200 γρ γκούντα
- Αλλαντικά ότι θέλουμε
- 100 γρ τυρί κέρμα
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
Instructions
- Ρίχνουμε τη μαγιά με το χλυαρο νερό(προς το ζεστό) και τη ζάχαρη.
- Ενδιάμεσα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα λίγο σπορέλαιο
- Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
- Αλείφουμε τα χέρια μας με σπορέλαιο
- Σε ένα ταψί φούρνου παίρνουνε τη μισή ζυμη και την πιεζουμε με ανοιχτά δάχτυλα στοχεύοντας τις γωνιές με δύναμη.
- Απλώνουμε την σάλτσα
- Σε συνέχεια ρίχνουμε είναι τα αλλαντικά διασκορπισμένα
- Προσθέτουμε το γκούντα να σκεπάσει όλη την πίτσα
- Από πάνω ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες.
- Ότι περισσεύει στις γωνίες αλείφουμε μέσα με τυρί κρέμα και το γυρίζουμε προς τα μέσα.
- Ψήνουμε στη πιο χαμηλή σχάρα για 25-30 λεπτά στους 200° στις αντιστάσεις
- (αναλόγως το φούρνο σας αν έχει ψηθεί από κάτω είναι έτοιμη)
Leave a Reply