Σπιτική πίτσα

Σπιτική πίτσα

Prep Time 1 hour
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients
  

Για τη ζύμη

  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 25 γρ μαγιά νωπή
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 1/2 γλ ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι όσο πάρει
  • Λίγο σπορέλαιο

Για την σάλτσα

  • 2 ντομάτες ώριμες
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο ρίγανη
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο

Για την αποκάλυψη

  • 200 γρ γκούντα
  • Αλλαντικά ότι θέλουμε
  • 100 γρ τυρί κέρμα
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά

Instructions
 

  • Ρίχνουμε τη μαγιά με το χλυαρο νερό(προς το ζεστό) και τη ζάχαρη.
  • Ενδιάμεσα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα λίγο σπορέλαιο
  • Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  • Αλείφουμε τα χέρια μας με σπορέλαιο
  • Σε ένα ταψί φούρνου παίρνουνε τη μισή ζυμη και την πιεζουμε με ανοιχτά δάχτυλα στοχεύοντας τις γωνιές με δύναμη.
  • Απλώνουμε την σάλτσα
  • Σε συνέχεια ρίχνουμε είναι τα αλλαντικά διασκορπισμένα
  • Προσθέτουμε το γκούντα να σκεπάσει όλη την πίτσα
  • Από πάνω ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες.
  • Ότι περισσεύει στις γωνίες αλείφουμε μέσα με τυρί κρέμα και το γυρίζουμε προς τα μέσα.
  • Ψήνουμε στη πιο χαμηλή σχάρα για 25-30 λεπτά στους 200° στις αντιστάσεις
  • (αναλόγως το φούρνο σας αν έχει ψηθεί από κάτω είναι έτοιμη)
Share via
Copy link