Τάρτα με μούς σοκολάτα

Τάρτα με μούς σοκολάτα

Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes

Ingredients
  

Για τη τάρτα

  • 215 γρ μπισκότα σοκολάτας(cookies) σε σκόνη (περασμένα απο το multi)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 κ.σ.  μέλι

Για την μους

  • 2 κ.γλ.  ζελατίνη σε σκόνη
  • 225 γρ ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι  κακάο σε σκόνη
  • 80 γρ χλιαρό γάλα
  • 5 σταγόνες άρωμα βανίλιας
  • 1 ½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

Instructions
 

Για τη τάρτα

  • Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα (προτιμήστε ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση).
  • Ανακατεύουμε τα μπισκότα το ασπράδι και  το μέλι.
  • Μόλις ενοποιηθεί το μείγμα και γίνει μία ζύμη τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα και πιέζουμε στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την μους

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τρεις κουταλιές νερό και σκορπάμε από πάνω τη σκόνη ζελατίνης
  • Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να διαλυθεί και βγάζουμε από τη φωτιά.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια. 
  • Τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ξαναχτυπάμε.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει και να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το μισό και λίγο παραπάνω από το μείγμα στο κρύο τμήμα που χτυπήσαμε πριν.
  • Χτυπάμε το μείγμα από τη σαντιγί με το μείγμα κακάο με το μίξερ χειρός για να γίνει μία σταθερή μούς.
  • Αδειάζουμε στη στην τάρτα και στο κέντρο της τάρτας προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί που κρατήσαμε.
  • Μπορείτε να στολίσετε με οτιδήποτε θέλετε εσείς εγώ προτίμησα να στολίσω με λίγο τριμμένο μπισκότο με φουντούκια ψημένα και με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο είτε για ένα ολόκληρο βράδυ είτε για 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
 - 
English
 - 
en
Estonian
 - 
et
French
 - 
fr
German
 - 
de
Greek
 - 
el
Italian
 - 
it
Japanese
 - 
ja
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Swedish
 - 
sv