Τάρτα με μούς σοκολάτα
Ingredients
Για τη τάρτα
- 215 γρ μπισκότα σοκολάτας(cookies) σε σκόνη (περασμένα απο το multi)
- 1 ασπράδι αυγού
- 2 κ.σ. μέλι
Για την μους
- 2 κ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη
- 225 γρ ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 80 γρ χλιαρό γάλα
- 5 σταγόνες άρωμα βανίλιας
- 1 ½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
Instructions
Για τη τάρτα
- Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα (προτιμήστε ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση).
- Ανακατεύουμε τα μπισκότα το ασπράδι και το μέλι.
- Μόλις ενοποιηθεί το μείγμα και γίνει μία ζύμη τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα και πιέζουμε στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την μους
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τρεις κουταλιές νερό και σκορπάμε από πάνω τη σκόνη ζελατίνης
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να διαλυθεί και βγάζουμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια.
- Τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ξαναχτυπάμε.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει και να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το μισό και λίγο παραπάνω από το μείγμα στο κρύο τμήμα που χτυπήσαμε πριν.
- Χτυπάμε το μείγμα από τη σαντιγί με το μείγμα κακάο με το μίξερ χειρός για να γίνει μία σταθερή μούς.
- Αδειάζουμε στη στην τάρτα και στο κέντρο της τάρτας προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί που κρατήσαμε.
- Μπορείτε να στολίσετε με οτιδήποτε θέλετε εσείς εγώ προτίμησα να στολίσω με λίγο τριμμένο μπισκότο με φουντούκια ψημένα και με τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
- Παγώνουμε στο ψυγείο είτε για ένα ολόκληρο βράδυ είτε για 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
Leave a Reply