Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Servings 8

Ingredients
  

  • 250 γρ σπορέλαιο
  • 250 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 κ.γλ σόδα
  • 330 πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 1/4 κ γλ γαρύφαλλο
  • 2 κ γλ κανέλα
  • 100 γρ καρύδια ελαφρώς θρυμματισμένα
  • 100 γρ σταφίδες
  • 2 κ γλ μπέικιν μπάουντερ
  • 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λάδι, τη πορτοκαλάδα, το κονιάκ με τη ζάχαρη, το γαρύφαλο, την κανέλα και τη μαγειρική σόδα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν ,τα προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε καλά.
  • Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το ισιώνουμε για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.
Share via
Copy link