Φανουρόπιτα
Ingredients
- 250 γρ σπορέλαιο
- 250 γρ καστανή ζάχαρη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1/2 κ.γλ σόδα
- 330 πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 1/4 κ γλ γαρύφαλλο
- 2 κ γλ κανέλα
- 100 γρ καρύδια ελαφρώς θρυμματισμένα
- 100 γρ σταφίδες
- 2 κ γλ μπέικιν μπάουντερ
- 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Instructions
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λάδι, τη πορτοκαλάδα, το κονιάκ με τη ζάχαρη, το γαρύφαλο, την κανέλα και τη μαγειρική σόδα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν ,τα προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε καλά.
- Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το ισιώνουμε για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.
Leave a Reply