Καρυδόπιτα
Ingredients
- 6 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα φρυγανιά σκόνη
- 2 κ.γλ κανέλα
- 1 κ.γλ γαρύφαλλο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κούπες καρύδια τριμμένα
Για το σιρόπι
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κ.σ κονιάκ
Instructions
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέσα στο μίξερ για 5-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν (να ασπρίσουν)
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το γαρύφαλλο την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε τα καρύδια
- Ενώνουμε το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη
- Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις
Για το σιρόπι
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το κονιάκ για 15 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη.
- Μόλις βγάλουμε την καρυδόπιτα καυτή από το φούρνο σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
- Το σιρόπι το ρίχνουμε αργά-αργά με μία κουτάλα για να απορροφηθεί από την καρυδόπιτα.
Η κούπα που χρησιμοποιείσατε είναι 200ml κ το ταψάκι που την ψήσατε είναι 24 εκατοστών; Ευχαριστώ