Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Dessert
Cuisine Greek
Servings 12

Ingredients
  

  • 6  αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα φρυγανιά σκόνη
  • 2 κ.γλ κανέλα
  • 1 κ.γλ  γαρύφαλλο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κούπες  καρύδια τριμμένα

Για το σιρόπι

  • 2  κούπες νερό 
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κ.σ κονιάκ

Instructions
 

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέσα στο μίξερ για 5-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν (να ασπρίσουν)
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το γαρύφαλλο την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.
  •  Ρίχνουμε τα καρύδια
  • Ενώνουμε το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις

Για το σιρόπι

  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το κονιάκ για 15 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη.
  • Μόλις βγάλουμε την καρυδόπιτα καυτή  από το φούρνο σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
  • Το σιρόπι το ρίχνουμε αργά-αργά με μία κουτάλα για να απορροφηθεί από την καρυδόπιτα.
Share via
Copy link