Κέικ της μαμάς
Ingredients
- 4 αυγά μεσαία
- 1 Μαργαρίνη (το μικρό κουτί)
- 1 βανιλίνη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 2 κούπες ζάχαρη (3/4 στον καθένα)
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (φρεσκοστυμμένο)
- Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
- 3 κ.σ κακάο
- 400-500 γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Instructions
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το χυμό πορτοκάλι.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι αργά αργά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα και το μπέικιν.
- Ξεχωρίζουμε σε ένα μικρό μπολάκι λίγο από το μείγμα τρεις κουταλιές της σούπας και προσθέτουμε το κακάο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ.
- Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις με μια οδοντογλυφίδα το μείγμα με το κακάο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς 60 λεπτά
Leave a Reply