Κέικ της μαμάς

Κέικ της μαμάς

Prep Time 15 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course Breakfast, Dessert
Cuisine American, Greek
Servings 10

Ingredients
  

  • 4 αυγά μεσαία
  • 1 Μαργαρίνη (το μικρό κουτί)
  • 1 βανιλίνη 
  • 1  φακελάκι   μπέικιν πάουντερ
  • 2  κούπες ζάχαρη (3/4 στον καθένα)
  • 1  ποτήρι χυμό πορτοκάλι (φρεσκοστυμμένο)
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • 3 κ.σ κακάο
  • 400-500 γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΟ – ΜΥΛΟΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Instructions
 

  • Χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το χυμό πορτοκάλι.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι αργά αργά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα και το μπέικιν.
  • Ξεχωρίζουμε σε ένα μικρό μπολάκι λίγο από το μείγμα τρεις κουταλιές της σούπας και προσθέτουμε το κακάο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ.
  • Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις με μια οδοντογλυφίδα το μείγμα με το κακάο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς 60 λεπτά
 - 
English
 - 
en
Estonian
 - 
et
French
 - 
fr
German
 - 
de
Greek
 - 
el
Italian
 - 
it
Japanese
 - 
ja
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Swedish
 - 
sv